Heeft u interesse om in de Kunstkerk te exposeren?

De expositieruimte in 2024 is vol. Vanaf eind 2024 kunt u zich weer inschrijven voor de exposities in 2025.

Informatie en voorwaarden voor kunstenaars die willen exposeren

De Kunstkerk ligt aan een van de mooiste straten in het centrum van Sint Pancras. Het hele jaar door worden exposities gehouden. Die exposities ondervinden in toenemende mate belangstelling. Niet alleen vanuit Dijk en Waard zelf, maar ook vanuit de regio.

De organisatie van de Kunstkerk selecteert wie exposeert, verzorgt de indeling van de expositie en regelt de gehele PR voorafgaand aan de expositie.

Openingstijden tijdens expositie

Donderdag 13.00 - 16.00 uur
Vrijdag 13.00 - 16.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur

Inrichting expositie

De expositie commissie van de Kunstkerk verzorgt de inrichting van de expositie, eventueel samen met de kunstenaar.
Alle te exposeren werken worden op afspraak door de kunstenaar aangeleverd. Op maandag of dinsdag na de expositie worden de kunstwerken weer opgehaald door de kunstenaar (of op afspraak).
Ruimte om te exposeren: ca. 20 tot 25 schilderijen en/of ca. 15 beelden.

PR

De kunstenaar levert PR-tekst en foto’s. De Kunstkerk zorgt voor verspreiding via lokale kranten (regio Dijk en Waard/Alkmaar/Schagen), websites, nieuwsbrief naar abonnees en geïnteresseerden, via Facebook en Instagram.
Tekst en foto’s kunnen rechtenvrij door de Kunstkerk worden gebruikt voor promotie van de expositie en de kunstenaar. Tijdens de expositie hangt in de tuin van de Kunstkerk een vlag met 'Expositie'.

Bijdrage

De kostenbijdrage voor de kunstenaar is € 35,00. Al het werk wordt te koop aangeboden, hiervoor wordt commissie gevraagd van tijdens de expositie verkocht werk. Dit kunt u opvragen bij de Kunstkerk.

Verzekering

De geëxposeerde werken zijn, gedurende de periode van de expositie, door de Kunstkerk verzekerd tot een maximaal bedrag van € 10.000,00 (tegen inkoopwaarde).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Totale expositieruimte:

Exposities   Paneel 1 s  Paneel
Muren zijn geschikt voor ca. 8/10 schilderijen   Vier panelen / 2 zijden – afmeting per paneel:
155 x 180 cm (hoogte x breedte)
Geschikt voor max. 4 schilderijen per paneel – ca. 16 schilderijen

Overzicht expositieruimte: