Cursus Art Nouveau in Europa

De Art Nouveau is een vernieuwende stroming die rond 1890 voor een frisse wind in de Europese kunsten zorgt. De natuur wordt de belangrijkste inspiratiebron en kunstenaars en architecten zoals Victor Horta en Antoni Gaudí voorzien hun bouwwerken van weelderige aan de plantenwereld ontleende ornamenten. Ook in de toegepaste kunsten (glaswerk, sieraden, meubilair) wordt de florale stijl ongekend populair.
De cursus onderzoekt de achtergrond van deze revolutionair nieuwe vormentaal en bekijkt hoe de art nouveau zich in relatief korte tijd in de meest uiteenlopende vormen in Europa manifesteert. Via voorbeelden uit steden zoals Brussel, Parijs, Wenen, Glasgow en Barcelona duiken we in deze bijzondere periode. Een betoverende reis langs de schoonheid van de kunst.

  Art Nouveau

Spreker: Isolde Scholberg
Isolde Scholberg biedt een levendige en vaak verrassende kennismaking met kunst in de meest brede zin van het woord. Van de klassieke oudheid, de Italiaanse renaissance tot hedendaagse kunst, Isolde vertelt over een breed scala aan kunsthistorische onderwerpen.
Als cultuurwetenschapper plaatst zij kunstwerken daarbij in een breder historisch en cultureel kader en biedt zo nieuwe en soms onverwachte inzichten. Kunst wordt immers nog leuker en interessanter wanneer je de achtergrond ervan kent. Op deze manier komt kunst echt tot leven. Haar motto is dan ook: ‘het verhaal achter de kunst’.
Isolde deelt haar liefde voor de kunst graag met zoveel mogelijk mensen. Want wat is er mooier dan samen kunst ontdekken en ervan genieten.

Cursus Art Nouveau
Docent Isolde Scholberg
Plaats  Kunstkerk, Kerkplein 1 in Sint Pancras
Datum  2025 Dinsdag 25 februari, 4 en 11 maart
Tijd  14.00 tot 16.00 uur
Kosten  € 45,00 incl. koffie of thee in de pauze
Aanmelden  Vanaf heden worden de toegangskaarten extern uitgegeven, u wordt doorgestuurd naar Ticketkantoor, klik hier voor uw bestelling van de tickets. Bij het niet doorgaan van een cursus of lezing vanwege ziekte van de docent of een tekort aan inschrijvingen wordt het inschrijfgeld teruggestort. 
Minimaal 
Maximaal 
20 deelnemers
40 deelnemers
  Deelname geschiedt in volgorde van betaling
  Voor meer lezingen en cursussen, klik hier

U bent van harte welkom in Kunstkerk Dijk en Waard, Kerkplein 1 in Sint Pancras.

Voor openingstijden zie: www.kunstkerkdijkenwaard.nl/openingstijden