Kees van Dongen

In Museum Laren is de tentoonstelling "Kees van Dongen - Durf en verleiding" te zien. Vronie Achenbach geeft een interactieve lezing over het leven en werk van Kees van Dongen (1877-1968). Naast informatie, bekijken en bespreken we met elkaar een aantal werken.
‘Let maar op, ik ga beroemd worden’. Deze woorden zijn afkomstig van de jonge kunstenaar Kees van Dongen uit Delfshaven. Hij krijgt gelijk en groeit uit tot één van de bekendste kunstenaars van de twintigste eeuw, samen met grootheden als Picasso, Matisse en Braque.

De tentoonstelling "Kees van Dongen - Durf en verleiding" is te zien van 17 januari 2023 tot 7 mei 2023 in het Singer Laren. De lezing is een goede voorbereiding op uw museumbezoek.

Over Vronie:
Vronie is kunsthistoricus (Vrije Universiteit Amsterdam, Bachelor of Arts) en werkt als rondleider in musea. Zij geeft ook workshops en interactieve lezingen over kunsthistorische thema's. Daarnaast is Vronie fotograaf/beeldend kunstenaar met als specialisaties; het samenstellen en fotograferen van stillevens en het deelnemen aan kunstzinnige projecten in de wijk of gemeenschap. 
www.vronie.com

Kees van Dongen

 

Plaats  Kunstkerk, Kerkplein 1 (De Rank) in Sint Pancras
Docent Vronie Achenbach
Datum  Maandag 24 april
Tijd  14.00 tot 16.00 uur
Kosten  € 17,50 incl. koffie of thee
Aanmelden  U kunt zich hier inschrijven
Minimaal aantal deelnemers
Maximaal aantal deelnemers
13
20

Deze workshop wordt georganiseerd door de Kunstkerk

   DSC 0013