Nederlands modernisme in de schilderkunst

Begin 20e eeuw vinden er grote veranderingen plaats in de Nederlandse schilderkunst. Onder invloed van vernieuwingen in Frankrijk en Duitsland gaan ook Nederlandse schilders experimenteren met vorm, kleur en expressie. Dit leidt tot een totaal nieuwe vorm van kunst. Kenmerkend zijn eigentijdse, vrolijke onderwerpen, vaak in felle en contrastrijke kleuren die worden geschilderd vanuit het gevoel. We zien betoverende landschappen, kleurrijke bloemenpracht, swingende danseressen en kleurrijke portretten, het schilderplezier spat ervan af.
Aan bod komen schilders Jan Sluijters, Leo Gestel, Kees van Dongen, Ferdinand Hart Nibbrig, Theo van Rysselberghe, Piet van der Hem, Jan en Charley Toorop en Kees Maks en diverse anderen.

Nederlands Modernisme    

Spreker: Isolde Scholberg
Isolde Scholberg biedt een levendige en vaak verrassende kennismaking met kunst in de meest brede zin van het woord. Van de klassieke oudheid, de Italiaanse renaissance tot hedendaagse kunst, Isolde vertelt over een breed scala aan kunsthistorische onderwerpen.
Als cultuurwetenschapper plaatst zij kunstwerken daarbij in een breder historisch en cultureel kader en biedt zo nieuwe en soms onverwachte inzichten. Kunst wordt immers nog leuker en interessanter wanneer je de achtergrond ervan kent. Op deze manier komt kunst echt tot leven. Haar motto is dan ook: ‘het verhaal achter de kunst’.
Isolde deelt haar liefde voor de kunst graag met zoveel mogelijk mensen. Want wat is er mooier dan samen kunst ontdekken en ervan genieten.

Cursus Isolde Scholberg
Plaats  Kunstkerk, Kerkplein 1 in Sint Pancras
Datum  Dinsdag 2, 9 en 16 april
Tijd  14.00 tot 16.00 uur
Kosten  € 45,00 incl. koffie of thee in de pauze
Aanmelden  U kunt zich hier inschrijven - er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar
Minimaal aantal deelnemers
Maximaal aantal deelnemers
20
35
  Deelname geschiedt op volgorde van betaling

U bent van harte welkom in Kunstkerk Dijk en Waard, Kerkplein 1 in Sint Pancras.

Voor openingstijden zie: www.kunstkerkdijkenwaard.nl/openingstijden