Workshop 17 oktober in de Kunstkerk

DE STIJL

Mondriaan is medeoprichter van De Stijl. Hij begon realistisch werk te maken, maar was hier niet erg blij mee en zocht wat anders. Door steeds te vereenvoudigen (‘abstraheren’) kwam hij tot het typisch Mondriaanwerk. Maar altijd met het oorspronkelijke motief in z’n achterhoofd.

Deelnemers aan deze workshop gaan proberen aan de hand van realistisch werk een ‘Mondriaan’ te schilderen.
De workshop zal door Fred Brocke worden gegeven in de Kunstkerk. Materialen en een kopje koffie of thee (in de pauze) zijn erbij inbegrepen.

Fred Brocke

20170814 092640 resized

Fred is al 34 jaar op weg naar een eigen stijl. Hij is begonnen met schilderen in aquarel, maar dat is eigenlijk te moeilijk voor beginners, dus is hij overgegaan naar werk in olieverf, toentertijd hét medium.
Met de komst van acrylverf, is Fred dit gaan gebruiken (nu nog steeds). Op locatie maakt Fred ook erg veel pentekeningen.

Door de komst van de Hubble-telescoop die prachtige foto’s maakt van objecten in het heelal, is hij bezig om dit met acryl op paneel te uiten. Inmiddels heeft hij ongeveer 50 exemplaren van het heelal gemaakt.
Fred exposeert 26 september t/m 13 oktober 2018 in de Kunstkerk.

17 oktober Workshop Mondriaan schilderen
Locatie Kunstkerk - Stationsweg 53 Heerhugowaard
Tijd 10.00 - 12.00 uur
Kosten € 20,00 inclusief materiaal en koffie of thee in de pauze
Inschrijving U kunt zich hier inschrijven 

 Fred in Stijl s   20170814 092742 resized

 U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden