Rembrandt van Rijn zelfportret Washington

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat in Amsterdam Rembrandt van Rijn, één van de meest succesvolle en bekendste schilders uit de Hollandse Gouden Eeuw in Amsterdam overlijd. Hij werd bijgezet in een armengraf in de Westerkerk, tekenend voor zijn status in zijn laatste jaren. Een zeer productief en veelzijdig kunstenaar, die niet alleen beroemde werken als ‘Saskia als Flora’, ‘De Nachtwacht’, ‘Maarten en Oopjen’ maakte, maar ook talloze etsen en tekeningen. In opdracht van de rijken van Amsterdam, maar ook het stadhouderlijk hof in Den Haag, schilderde hij zowel portretten, Bijbelse en mythologische thema’s alsook een aantal landschappen. Dit jaar staat zijn leven en zijn werk op diverse plaatsen in tentoonstellingen centraal. De lezing zal een overzicht van zijn werk, thema’s en stijlontwikkeling geven.

Spreker: drs. Martijn Pieters

Martijn Pieters:
Martijn Pieters studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij zich specialiseerde in de kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen. Een lang verblijf in Trier zorgde voor een ongeremd enthousiasme voor de Duitse kunst, waarover hij publiceert en met liefde vertelt. Het geven van lezingen en het verzorgen van rondleidingen in diverse musea in Nederland zorgt voor een brede kunsthistorische en historische basis, die tijdens het begeleiden van de reizen van pas komt.

Lezing Drs. Martijn Pieters: Rembrandt van Rijn, zijn leven en werk
Plaats  Kunstkerk, Stationsweg 53 in Heerhugowaard
Datum  Dinsdag 7 mei
Tijd  19.30 tot 21.30 uur
Kosten  € 12,50 incl. koffie of thee
Aanmelden  U kunt zich hier inschrijven
Minimaal aantal deelnemers
Maximaal aantal deelnemers
10
50
  Deelname geschiedt op volgorde van betaling

DSC 0008

U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden