Lezing 16 oktober

80 jarige oorlog

De 80-jarige oorlog

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de 80-jarige oorlog, tegenwoordig de Opstand genoemd, begon. Onder leiding van Willem van Oranje kwamen de noordelijke provinciën in opstand tegen de Spaanse koning Filips II. Uiteindelijk werd tachtig jaar later, in 1648, in Münster de vrede tussen de kersverse Republiek en de Spaanse koning getekend. Het vormt een belangrijke episode in de Geschiedenis van Nederland, waar graag naar terug verwezen wordt. Maar wat waren de aanleidingen tot de Opstand, hoe verliep deze, wie waren de hoofdrolspelers en wat waren beslissende momenten? En…hoe werd de Opstand in latere tijden gezien en gebruikt? Aan de hand van gravures, schilderijen en andere voorwerpen zal het verhaal van de 80-jarige oorlog of de Opstand vertelt worden.

Spreker: drs. Martijn Pieters

Martijn Pieters:
Martijn Pieters studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij zich specialiseerde in de kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen. Een lang verblijf in Trier zorgde voor een ongeremd enthousiasme voor de Duitse kunst, waarover hij publiceert en met liefde vertelt. Het geven van lezingen en het verzorgen van rondleidingen in diverse musea in Nederland zorgt voor een brede kunsthistorische en historische basis, die tijdens het begeleiden van de reizen van pas komt.

Lezing Drs. Martijn Pieters: De 80-jarige oorlog
Plaats  Kunstkerk, Stationsweg 53 in Heerhugowaard
Datum  Dinsdag 16 oktober
Tijd  19.30 tot 21.30 uur
Kosten  € 10,00 incl. koffie of thee
Aanmelden  U kunt zich hier inschrijven
Minimaal aantal deelnemers
Maximaal aantal deelnemers
10
50
  Let op: vol is vol! Deelname geschiedt op volgorde van betaling

DSC 0008

U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden