Het Cultureel Café is terug

Op zaterdagmiddag 22 april in Cool Theater Café. Van Burgemeester tot Operadirecteur.P Groot danseres rood
Kunst, Cultuur, Poëzie en Muziek. Wat kunt u verwachten? Paul Roelofsen, dichter. Zijn inspiratie put hij voornamelijk uit nachtelijke wandelingen door zijn woonplaats Koedijk, waarbij hij dan meteen even kijkt of iedereen wel slaapt. Een kenmerkende uitspraak van Paul: “Taal is lastig”. Zijn gedichten werden vertaald in het Frans, Engels, Duits en Fries.

Onze stadsdichter Annek Groot gaat voor ons zingen en begeleidt zichzelf op keyboard. U kent haar originele gedichten ongetwijfeld uit de Koerier.
Frank Haanebrink ontvangt u met kleine gedichten om in de stemming te komen.
Een interview met Jacques Does. In 2011 richtte Jacques Opera Avanti op, een jong gezelschap dat zich toelegt op het geven van voorstellingen “op maat” in de culturele centra in Vlaanderen.
We nemen een kijkje achter de schermen want dezelfde avond nog vindt om 20.15 uur de voorstelling plaats van “Die Zauberflote”.
Kunstkerk Heerhugowaard exposeert een paar schilderijen uit haar omvangrijke uitleenvoorraad.
Peter Groot uit Heerhugowaard bespreekt een van zijn schilderijen. Een schilder die problemen niet uit de weg gaat maar ook romantisch erotische doeken vult.
En u maakt op een andere manier kennis met onze burgemeester Bert Blase. Nederlands politicus en bestuurder van de PvdA. Sinds 20 februari 2017 is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Heerhugowaard. In 1990 publiceerde hij enkele boeken over psychologie en spirituele zaken. In 2011 schreef hij de dichtbundel : Als de draak de kop opsteekt (bron Wikipedia).
De muziek wordt verzorgd door Paulus Vis (fluiten)en James Zwaag (toetsen). Zij laten u kennis maken met "Het Andere Geluid van de Blokfluit” en spelen verrassende eigen composities.

De presentatie is in handen van Annek Groot en Ingrid Koens. Cultureel Café, uniek voor Heerhugowaard. Zaterdag 22 april bent u welkom in het Theatercafé van Cool vanaf 15.00 uur. Toegang is gratis.

logo kunstkerk  Cool bruist