Exclusief atelierbezoek op zondag 12 maart 2017

In samenwerking met kunstenaar Sietse Wiersma organiseert de Kunstkerk op zondag 12 maart een gezamenlijk bezoek aan het atelier van Sietse 2016 Sietse WiersmaWiersma. Het atelierbezoek wordt door een van de medewerkers van de Kunstkerk begeleid. Sietse vertelt over zijn werk en technieken, u bent vrij om uw vragen te stellen tijdens dit bezoek. Een unieke kans om persoonlijk kennis te maken met de kunstenaar en meer te leren over de toegepaste technieken.

Koeien

Voor abonnees van de Kunstkerk gelden tijdens dit atelierbezoek alle voordelen van de Kunstkerk, zoals de kunstkoopregeling en het inzetten van spaartegoed. Koopt u op deze dag een werk aan, dan ontvangt u bovendien de kosten van dit atelierbezoek volledig terug!

 

Plaats  Provincialeweg 2 in Oudkarspel
Datum  Zondag 12 maart
Tijd  10.00 tot 12.00 uur
Kosten 

Voor abonnees: € 5,00
Voor niet-abonnees: € 6,50
Inclusief koffie of thee

  Minimum aantal deelnemers: 10 (max. 20)
Aanmelden 

Uiterlijk 12 maart mail sturen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ovv Sietse Wiersma

of bellen naar 072-8795585 (t/m 16.00 uur)

 

 Fietsen  

Werk van Sietse Wiersma

 

Deze workshop wordt georganiseerd door de Kunstkerk

 

Meer informatie over Sietse Wiersma:

Van boerenzoon tot kunstschilder. De jongensdroom van de in Friesland geboren Sietse Wiersma. Van jongs af aan tekent hij er al talentvol op los. Om zeker te zijn van werk en inkomen rondt Sietse de opleidingen Reclametekenen en Etaleren af. Daarnaast volgt hij de opleiding Handvaardigheid A en B om een zo breed mogelijke creativiteit te ontwikkelen. Als etaleur van een groot kledingconcern in Alkmaar blijft de passie voor het schilderen nog geruime tijd vrijetijdsbesteding. Eind jaren ’80 besluit Sietse zich volledig professioneel op het beeldend kunstenaarschap te richten.


ATELIER/GALERIE
In zijn atelier aan de Provincialeweg in Oudkarspel vindt Sietse de rust om geïnspireerd aan het werk te zijn. Een koolschuurwoning uit 1895 met in de “boet” zijn atelier. Een grote raampartij over de hele gevel verschaft hem niet alleen het befaamde noorderlicht, maar ook een prachtig uitzicht over het Noord-Hollandse landschap. In de verte zie je zo maar de fietser op het dijkje van een van zijn schilderijen voorbijgaan. In de voormalige “dars” (de plek waar vroeger de witte kool werd bewaard), bevindt zich de galerie waar zijn beelden en schilderijen tentoongesteld zijn. Ook hier is de oorspronkelijke sfeer bewaard, waardoor de prachtige kunstwerken nog beter ‘uit de verf’ komen.


EXPOSITIES, MARKTEN EN PROJECTEN
In het zomerseizoen staat Sietse ook regelmatig op markten en braderieën, waarvan de Kaasmarkt in Alkmaar de bekendste is. Al meer dan 30 jaar demonstreert hij zijn ambacht en verkoopt hij hier zijn product. Zijn klassieke Volvo Duett (eigenlijk hét handelsmerk van Sietse) en unieke marktkraam zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het beeld van het toeristische Alkmaar. Tevens bezoekt Sietse jaarlijks zorgvuldig een aantal leuke fairs.