Lezing Brueghel

Niet te missen! In het najaar van 2023 presenteert het Noordbrabants Museum in Den Bosch een grote tentoonstelling over de befaamde kunstenaarsfamilie Brueghel. Maar liefst vijf generaties van deze uiterst succesvol familie waren als kunstenaar vaak tot ver buiten de landsgrenzen bekend. Wat is precies het geheim van hun succes? Hoe slaagden ze erin artistiek zoveel vernieuwingen te introduceren?
De tentoonstelling illustreert via diverse internationale bruiklenen het verhaal en de vele innovaties van deze uitzonderlijk getalenteerde familie. Bijzonder is dat er ook aandacht is voor de vrouwelijke kunstenaars binnen deze clan.
Tijdens de inleidende lezing kijken we naar de achtergrond van de West-Europese kunst tussen 1550 en 1700 en maken we kennis met de belangrijkste werken uit de tentoonstelling. Het museum toont onder meer werken van Pieter Bruegel de Oude, Jan Brueghel de Oude, Jan Brueghel de Jonge, Jan van Kessel de Oude en David Teniers de Jonge. De expositie loopt van 30 september 2023 tot en met 7 januari 2024.  

De Toren van Babel  jan breughel de jonge allegorie van de schilderkunst 1625 30 JK art foundation

Spreker: Isolde Scholberg
Isolde Scholberg biedt een levendige en vaak verrassende kennismaking met kunst in de meest brede zin van het woord. Van de klassieke oudheid, de Italiaanse renaissance tot hedendaagse kunst, Isolde vertelt over een breed scala aan kunsthistorische onderwerpen.
Als cultuurwetenschapper plaatst zij kunstwerken daarbij in een breder historisch en cultureel kader en biedt zo nieuwe en soms onverwachte inzichten. Kunst wordt immers nog leuker en interessanter wanneer je de achtergrond ervan kent. Op deze manier komt kunst echt tot leven. Haar motto is dan ook: ‘het verhaal achter de kunst’.
Isolde deelt haar liefde voor de kunst graag met zoveel mogelijk mensen. Want wat is er mooier dan samen kunst ontdekken en ervan genieten.

Lezing Isolde
Plaats  Kunstkerk, Kerkplein 1 in Sint Pancras
Datum  Woensdag 18 oktober
Tijd  14.00 tot 16.00 uur
Kosten  € 15,00 incl. koffie of thee in de pauze
Aanmelden  Deze lezing is vol, inschrijven is niet meer mogelijk.
Minimaal aantal deelnemers
Maximaal aantal deelnemers
20
65
  Deelname geschiedt op volgorde van betaling
   

U bent van harte welkom in Kunstkerk Dijk en Waard, Kerkplein 1 in Sint Pancras.

Voor openingstijden zie: www.kunstkerkdijkenwaard.nl/openingstijden