Workshop keramiek maken van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Workshop natuurlijke lente-schaaltjes en tuinpotjes.
De bloesems kleuren de tuinen en daar gaan we aan meedoen met deze workshop.
We gaan een paar bijzondere kleurrijke schaaltjes en plantenpotjes maken voor binnen en voor buiten en misschien zelfs met de bloemen erbij. Hierbij gaat iedereen van dezelfde basis uit, maar het resultaat voor ieder anders zal zijn.
Natuurlijke schalen met decoratie die we zelf uit de natuur/tuin gaan halen. Kleine kleurrijke tuinpotjes, wolkenpotjes en vrolijke zonnepotjes, bloemen - alle soorten die je kan verzinnen waarmee je de vlinders zelfs kunt verrassen.
De bloemen zet je later op een steel van ijzer of hout.
Werkwijze:
We starten met het maken van een schaaltje. We maken van een stuk klei een plak (denk aan het maken van een appeltaart), deze plak wordt bewerkt en gekleurd en daarna in een vorm/mal gelegd.
Die 'mal' is een bestaand schaaltje die u mee gaat nemen. De plak in de schaal en wordt daarna gebakken en geglazuurd met een transparant glazuur, op 1100 graden. Na 14 dagen kunt u de werkstukken ophalen bij de Kunstkerk.
Meenemen:
- Een schort
- 2 lage schaaltjes, niet groter dan de doorsnee van een diep bord (leuk zijn de bv bamboeschaaltjes waar de tomaatjes in verkocht worden)
- Stenen schaaltjes of plastic bakken (geen hoge)

Papavers s       P1020650 s    Lies Hogerzeil werkproces s 

Informatie over Lies Hogerzeil van de Werkplaats Keramiek de Gouwe
Sinds haar eerste cursus bij het creativiteitscentrum de Blauwe Schuit in Hoorn in 1978 is Lies verslingerd geraakt aan keramiek. Vele cursussen volgden zowel in vormgeving als glazuren. Haar werk bestaat uit tuinpotten, landschaps-schalen, bloemen en reliëfs en beestachtige wezens, die zich thuis voelen in de tuin.
Lies werkt met aardewerk en steengoed en voor al haar keramiek maakt zij de glazuren zelf.
Zij geeft workshops aan huis in mijn 'Werkplaats keramiek de Gouwe 'voor kinderen en volwassenen in de vakanties en voor verjaardagen en andere gelegenheden.

Plaats  Kunstkerk (pastorie), Stationsweg 53 in Heerhugowaard
Docent Lies Hogerzeil
Datum  Vrijdag 13 maart
Tijd  10.00 tot 12.30 uur
Kosten  € 25,00 incl. materiaal, koffie of thee
Aanmelden  U kunt zich hier inschrijven
Minimaal aantal deelnemers
Maximaal aantal deelnemers
7
12
  Let op: vol is vol! 

Deze workshop wordt georganiseerd door de Kunstkerk

   DSC 0013