Kleurenbalk 2021

UITNODIGING EN INFORMATIE VOOR DEELNEMERS (KUNSTENAARS/DESIGNERS/ONTWERPERS)

De Atelier- en Kunstroute vindt in 2021 plaats op 18 en 19 september (van 11.00 tot 17.00 uur).

Een groot aantal kunstenaars in Heerhugowaard zet haar deuren open voor het publiek. Doel van de route is om inwoners en belangstellenden van Heerhugowaard en omstreken in aanraking te brengen met beeldende kunst.
Verspreid over diverse locaties kunnen bezoekers van de Atelier- en Kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto’s, glaskunst en meer.

Corona-proof
De route wordt op dit moment voorbereid. De organisatie volgt het advies van het RIVM. Mocht de route niet doorgaan, ontvangt u tijdig bericht.
Kunstenaars die aan de route deelnemen zijn verantwoordelijk voor een corona-veilige locatie. Op de centrale gastlocaties is de gastlocatie verantwoordelijk.
Indien op de locatie ook een mogelijkheid bestaat om buiten te exposeren, heeft dat de voorkeur.

Opzet
Voor 2021 is de opzet voor deze route gelijk aan 2018. Die kunstenaars, die hun atelier op wat verder afgelegen plekken hebben, kunnen deze keer weer kiezen voor een expositieruimte op hun eigen adres, of voor een gastexpositieruimte. Dit jaar zijn de gastlocaties: Theater Cool, het Gemeentehuis, Centrum 31, het Oude Gemaal en Praalgraf Veenhuizen (i.v.m. COVID-19 is de Artfarm geen gastlocatie, de ateliers zijn wel open). Indien u kiest voor een van deze centrale locaties, kunt u uw voorkeur aangeven, maar de organisatie bepaalt uw locatie.
Omdat ‘open ateliers’ – het publiek een kijkje in de keuken gunnen – de trekpleister is van dit evenement, denken wij dan niet aan een statische presentatie van uw werk, maar een kleine nabootsing van uw atelier (ezel/werktafel, materialen, half afgemaakt schilderij etc.). Tijdens dit weekeinde is de deelnemende kunstenaar bij zijn/haar expositie/atelier aanwezig. Advies voor deelnemende kunstenaars: zorg ervoor dat de expositie interessant is voor bezoekers om te kijken; ga een half afgemaakt kunstwerk bewerken, bedenk een activiteit/workshop voor de bezoeker, zet eventueel cursisten aan het werk in uw atelier, etc. Voor de bezoekers is het aantrekkelijk om te bekijken hoe gewerkt wordt.

Overzichtsexpositie van deelnemende kunstenaars in Kunstkerk
Tijdens deze route vindt in de Kunstkerk een bijzondere overzichtsexpositie plaats van een groot aantal deelnemende kunstenaars. U kunt daarvoor 1 werk inleveren bij de Kunstkerk tussen half augustus en 10 september.

Digitale informatie
De digitale informatie naar kunstenaars en bezoekers wordt steeds belangrijker. De organisatie maakt het voor de bezoekers (en kunstenaars) eenvoudiger om via de digitale weg (via smartphone, tablet of anderszins) de kunstenaars te bezoeken. Er worden links geplaatst naar de locaties en teksten van kunstenaars.

Publiciteit
Grote aandacht zal weer besteed worden aan de publiciteit. Ruim voldoende routebeschrijvingen op iedere plek, persberichten, websites, mededelingen op RTV Noord-Holland etc.
De folder met route zal in ruime mate op iedere locatie (ateliers deelnemers, Gemeentehuis, Kunstkerk, Cool, Artfarm, Centrum 31 en het Oude Gemaal) beschikbaar zijn. Alle deelnemende kunstenaars ontvangen 30 folders. Op diverse centrale plaatsen zullen folders neergelegd worden. Daarnaast zal in ruime mate persberichten worden verstuurd en de Uit-agenda van RTV-Noordholland worden ingeschakeld.
Tevens zullen de websites van de organisatie tijdig voorzien worden van relevante informatie.

Kosten
De prijs voor deelname is ongewijzigd: € 35,00.

Inschrijving
Inschrijving voor kunstenaars is niet meer mogelijk (uiterste inschrijfdatum 30 mei 2021).

Foto: Aanleveren (jpg-formaat, ± 1 Mb): foto van uw werk (1 of 2)
Tekst: Aanleveren (e-mail of Word-document): een stukje tekst van maximaal 50 woorden (eindredactie wordt uitgevoerd door de organisatie). Indien u in 2018 heeft meegedaan met de route, kunnen wij die tekst weer gebruiken (niet de foto), dit kunt u op het inschrijfformulier aangeven.
Betaling: U ontvangt een betaalverzoek voor € 35,00 indien uw inschrijving is ontvangen.

De inschrijving is definitief, indien het formulier, de teksten, foto en het bedrag is ontvangen door de Kunstkerk.

Reeds ingeschreven kunstenaars, klik hier.

Organisatie
De organisatie bestaat dit jaar uit dezelfde instellingen als voorgaande route:
Kunstkerk Heerhugowaard: Claudia Honselaar – info@kunstkerkheerhugowaard
De Artfarm: Joke Beers
Cool Kunst en Cultuur: John Snoek
Gemeente Heerhugowaard: Anita de Prijcker

Gemeentehuis  Op route   2016 04 20 15 02 klein

Met vriendelijke groeten, namens het organisatie team,

Claudia Honselaar

Coördinator Kunstkerk Heerhugowaard           

logo kunstkerk  Logo RGB HHW-Svk  Artfarm logo  Cool bruist