Logo breed HHW 2024

De Kunstroute vindt in 2024 plaats op 25 en 26 mei - van 11.00 tot 17.00 uur

Een groot aantal kunstenaars in Heerhugowaard zet haar deuren open voor het publiek. Doel van de route is om inwoners en belangstellenden van Dijk en Waard en omstreken in aanraking te brengen met beeldende kunst.
Verspreid over diverse locaties kunnen bezoekers van de Kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto’s, glaskunst en meer.

Opzet

Voor 2024 is de opzet voor deze route gelijk aan 2021. Die kunstenaars, die hun atelier op wat verder afgelegen plekken hebben, kunnen deze keer weer kiezen voor een expositieruimte op hun eigen adres, of voor een gastexpositieruimte. Dit jaar zijn de gastlocaties: Theater Cool, het Gemeentehuis, Centrum 31 en het Oude Gemaal. Indien u kiest voor een van deze centrale locaties, kunt u uw voorkeur aangeven, maar de organisatie bepaalt uw locatie.
Omdat ‘open ateliers’ – het publiek een kijkje in de keuken gunnen – de trekpleister is van dit evenement, denken wij dan niet aan een statische presentatie van uw werk, maar een kleine nabootsing van uw atelier (ezel/werktafel, materialen, half afgemaakt schilderij etc.). Tijdens dit weekeinde is de deelnemende kunstenaar bij zijn/haar expositie/atelier aanwezig. Advies voor deelnemende kunstenaars: zorg ervoor dat de expositie interessant is voor bezoekers om te kijken; ga een half afgemaakt kunstwerk bewerken, bedenk een activiteit/workshop voor de bezoeker, zet eventueel cursisten aan het werk in uw atelier, etc. Voor de bezoekers is het aantrekkelijk om te bekijken hoe gewerkt wordt.

Overzichtsexpositie van deelnemende kunstenaars in de Artfarm

Door de verhuizing van de Kunstkerk van Heerhugowaard naar Sint Pancras, is besloten om de overzichtsexpositie van de deelnemende kunstenaars bij de Artfarm te houden. U kunt daarvoor 1 werk inleveren bij de Artfarm.

Digitale informatie

De digitale informatie naar kunstenaars en bezoekers wordt steeds belangrijker. De organisatie maakt het voor de bezoekers (en kunstenaars) eenvoudiger om via de digitale weg (via smartphone, tablet of anderszins) de kunstenaars te bezoeken. Er worden links geplaatst naar de locaties en teksten van kunstenaars.

Publiciteit

Grote aandacht zal weer besteed worden aan de publiciteit. Ruim voldoende routebeschrijvingen op iedere plek, persberichten, websites, mededelingen op RTV Noord-Holland etc.
De folder met route zal in ruime mate op iedere locatie (ateliers deelnemers, Gemeentehuis, Kunstkerk, Cool, Artfarm, Centrum 31 en het Oude Gemaal) beschikbaar zijn. Alle deelnemende kunstenaars ontvangen 30 folders. Op diverse centrale plaatsen zullen folders neergelegd worden. Daarnaast zal in ruime mate persberichten worden verstuurd en de Uit-agenda van RTV-Noordholland worden ingeschakeld.
Tevens zullen de websites van de organisatie tijdig voorzien worden van relevante informatie.

Kosten

De prijs voor deelname is € 25,00.

Inschrijving

De inschrijving voor kunstenaars is gesloten.
Uiterste inschrijfdatum 15 februari 2024.

 Foto  Aanleveren (jpg-formaat, ± 1 Mb): foto van uw werk (1 of 2), verhouding 2:3 (liggende afbeelding)
 Tekst  Aanleveren (e-mail of Word-document): een stukje tekst van maximaal 50 woorden (eindredactie wordt uitgevoerd door de organisatie). Indien u in 2021 heeft meegedaan met de route, kunnen wij die tekst weer gebruiken (niet de foto), dit kunt u op het inschrijfformulier aangeven.
 Bijdrage  U ontvangt een betaalverzoek voor € 25,00 indien uw inschrijving is ontvangen
  De inschrijving is definitief, indien het formulier, de teksten, foto en het bedrag is ontvangen door de Kunstkerk

Ingeschreven deelnemers

Hieronder vindt u de reeds ingeschreven deelnemers.

Deelnemende kunstenaars

Gemeentehuis  Op route   2016 04 20 15 02 klein

 Organisatie van de Kunstroute  
 Kunstkerk Dijk en Waard Claudia Honselaar - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Peter van der Horst
 Artfarm  Joke Beers 
 Gemeente Dijk en Waard  Anita de Prijcker 
 Cool kunst en cultuur John Snoek en Malou

    

 Logo RGB HHW-Svk  Artfarm logo  Cool bruist